Добре дошли в нашия магазин
Красиви всеки ден
Вижте всички статии

Как да изберем подходящия фон дьо тен за летните месеци

Как да изберем подходящия фон дьо тен за летните месеци

Един от любимите козметични продукти на дамите естествено остова фон дьо тенът.
Фон дьо тенът създава равномерен тен, покрива петна и хиперпигментация, понякога действа като слънцезащитен крем или овлажнител. В последните години все повече дами залагат и на BB и CC кремовете, които също имат доста добро равномерно покритие и съдържат SPF фактор. 


Лятото е един  много коварен сезон за козметиката за лице особено ако тя не е подбрана правилно, тъй-като слънчевите лъчи могат да омазнят кожата на лицето ви и фон дьо тенът да започне да става на петна и да омазнява лицето. Подходящият лек фон дьо тен може да ви осигури покритието, от което се нуждаете, и не е нужно да се притеснявате, че вашите слънчеви очила оставят този досаден отпечатък върху носа и бузите ви, заради изпотяването по лицето ви. 

                                                                     
 
По какъв начин да изберем правилния фон дьо тен за нас:
Текстура: ако кожата ви е суха за предпочитане фон 
 дьо тенът Ви да е с кремообразна текстура, а ако е склонна към омазняване, по-добре е да изберете флуд или гел. 

Плътност: ако имате повече несъвършенства по лицето или недостатъци за прикриване изберете продукт с по-голяма покриваемост. Това, че ще изберете подобен продукт не означава, че гримът Ви ще стои неестествено. Това много зависи от качеството на избрания продукт.
Крм-пудрите имат най-голямо покритие, но много трябва да се внимава с нанасянето им, защото има голяма вероятност да стане на петна. Тоналните кремове могат 
да изравнят тена на лицето Ви, но няма да Ви помогнат в прикриването на несъвършенствата

Нюанс и оттенък: ето това е един много важен фактор за Вашия гирм ии дали той ще изглежда естествено. Трябва да изберете най-подходящия цвят за вашата кожа, за да се  се сдобиете с ефекта "маска". Повечето търговски марки имат широка гама от нюанси: жълтеникав, розовеещ или прасковен. 

                                                                                         

Състав: един от най-добрите фон дьо тени, който може да намерите на пазара е този с минерален състав, който е подходящ за чувствителна кожа. В него не се съдържат ароматизатори, мазнини и емулгатори, а основни естествени материали. 

Фактор: все повече продукти от козметичния бранш започнаха да правят гримове със SPF фактор. Това е едно много добре решение за летния сезон. Едновременно имате слънцезащита и грим. 

Ако се съобразите с тези характеристики едвали ще имате затрудненията в избора си на правилния грим. 
Не подценявайте летните месеци и бъдете внимателни към избрания продукт.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари