Добре дошли в нашия магазин
Красиви всеки ден
Вижте всички статии

Защо да кажем Да на Витамин С

Защо да кажем Да на Витамин С
???? Витамин C – 5 доказани ползи за кожата ????
Витамин С е антиоксидант, който може да бъде от полза за всички типове кожа и е един от най-добрите витамини за нея. Той има многобройни предимства, включително забавяне на стареенето и подобряване на част от щетите, нанесени от слънчевата светлина. ????
Въпреки че има много храни, богати на витамин С, когато става въпрос за вашата кожа, локалното му прилагане е най-ефективният начин да се насладите на ползите. Ето какво може да направи витаминът с вашата кожа.

????Изсветлява тъмните петна
Тъмните петна по кожата се образуват поради свръхпроизводството на меланин. Това е тъмен пигмент в организма, който се формира от две аминокиселини – фенилаланин и тирозин. Те от своя страна се произвеждат от специална група клетки, наречени меланоцити. Някои от нас страдат от свръхпродукция на меланин.

????Предотвратява признаците на стареене
Този витамин също играе съществена роля в образуването на колаген – влакнест протеин, който помага за образуването на съединителна тъкан в кожата.
С остаряването на кожата, производството на колаген намалява. Това е и причината най-големият ни орган да загуби еластичността си и да се отпусне. Докато стареенето на кожата е неизбежно, ежедневната употреба на витамин С може да помогне за увеличаването на производството на колаген и да забави този процес. Това може да укрепи кожата ви и да намали появата на фини линии и бръчки.
 
????Помага срещу слънчево увреждане
Ултравиолетовото лъчение от слънцето или солариумите е една от водещите причини за стареене и увреждане на кожните клетки. Когато слънцето изгори кожата ви, тя образува така наречените свободни радикали, които водят до нейната повреда. Но витамин С може да помогне за ограничаване на този проблем поради своите антиоксидантни свойства.
????Намалява зачервяването и възпалението
Кожата може да се зачерви и възпали по много причини, включително акне, увреждане от слънцето, кожни заболявания и алергични реакции към някои лекарства.
⏳Необходими са няколко седмици непрекъсната употреба, за да се видят ползите от витамин С върху кожата. Той е напълно безопасен да се използва ежедневно за дълги периоди. Може спокойно да се комбинира с други често срещани продукти против стареене като слънцезащитни кремове, други антиоксиданти и алфа-хидрокси киселини като гликолова киселина.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари