Добре дошли в нашия магазин
Красиви всеки ден
Вижте всички статии

Красива коса за пролетта и как да се сдобием с нея

Красива коса за пролетта и как да се сдобием с нея

Всички знаем, че зимата, вятърът и студът изсушават нашата коса, особено ако не се грижим правилно за нея. С настъпването на пролетта и топлите дни,  на изтощените и сухи коси трябва да бъде вдъхнат малко живот. Независимо дали косата е дълга или къса тя изглежда бляскава и хубава, когото е добре поддържана.
За да избегнете всички вредни фактори трябва да си изградите правилна защита. 
Подхранването на косата е  на едно от първите места.
Ако искате да поддържате хидратирана, бляскава и еластична коса, трябва да обръщате внимание и на кожата на главата. Най-добре използвайте продукти, в които се съдържат протеини, аминокиселини, които заздравяват косата, а освен това я защитават. 
За подхранване на косата може да използвате също продукти богати на алое вера или натурален екстракт от него. Алоето е много богато н а витамин А, С, и Е. Тези витамини могат да помогнат на здравия растеж на косата. В допълнение алоето съдържа също и витамин В-12 и фолиева киселина, като и двете неща са в полза за растежа на косата.

 

                                                                                           

Маските за коса  особено, приготвени в домашни условия, влияят благоприятно на косата. За да хидратирате косата си след зимния сезон може да използвате маска за коса с кокосово масло и авокадо. Лечението с разтопено и затоплено кокосово малсло е всеизвестен метод в подпомагането на дехидратирана и изтощената коса. 
 

                                                                                         

По възможност ограничете използването на шампоан: повечето шампоани съдържат съставки, който отмиват естествените масла от косата. Нормалното третиране на косата със шампоан е 1-2 пъти седмйично, но не и повече. 
Не прекалявайте с топлинната обработка, защото тя уврежда косата, особено ако сте забравили да нанесете термозащитен спрей или балсам преди това.
Боядисването твърде често, особено в по-светлите гами също допринасят за изтощаването и дехидратирането на косата, а с наближаването на пролетта все повече дами желаят един тон по-светла коса... с което трябва много да се внимава. 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари